WannaCry Ransomware

 

Zoals u ongetwijfeld niet is ontgaan, is er op dit moment wereldwijd een enorme uitbraak van de WannaCry ofwel WannaCrypt0r 2.0 ransomware. De verspreiding van deze ransomware-variant blijkt extreem effectief en stabiel te zijn doordat deze gebruikmaakt van één van de recent gelekte exploits die zijn gemaakt door de NSA. De exploit, ETHERNALBLUE genaamd, maakt gebruik van een lek in Microsoft SMB (MS17-010) waardoor verspreiding van computer naar computer niet alleen mogelijk maar ook zeer effectief is.

 

Hoe kunt u zich hiertegen beschermen?
Om u op dit moment zo goed mogelijk te beschermen tegen deze cryptomalware, raden wij aan om zo snel mogelijk uw Windows besturingssystemen te updaten, zodat uw systemen niet meer vatbaar zijn voor MS17-010. Deze update, die MS17-010 verhelpt, is al op 14 maart verspreid door Microsoft middels het Windows Update / WSUS systeem.

 

Voor een betrouwbare, structurele bescherming tegen dit soort bedreigingen is een combinatie van optimale malware bescherming tegen snel opkomende bedreigingen met voldoende en beveiligde netwerksegmentatie zeer belangrijk.

 

Deze combinatie kunt u bereiken door de inzet van de antimalware-oplossingen van Webroot (Webroot heeft deze malware succesvol gedetecteerd en geblokkeerd) en de netwerksegmentatie en Intrusion Prevention mogelijkheden van de producten van Hillstone Networks.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze collega's van afdelingen support en sales.