NIEUW! FileCap nu met e-mail encryptie

 

 

FileCap: dé veilige e-mail en file-transfer-tool voor organisaties die hoge eisen stellen aan informatiebeveiliging.

 

FileCap maakt het nu ook mogelijk om e-mails en bijbehorende onderwerpen versleuteld te versturen.

 

Sinds de invoering van Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) mogen documenten die privacygevoelige informatie bevatten, niet meer onbeveiligd online worden gedeeld. Uit de praktijk blijkt dat niet alleen documenten, maar ook e-mails gevoelige informatie bevatten. FileCap biedt vanaf nu de mogelijkheid om zowel documenten als de e-mailuitwisseling zelf, in een beveiligde omgeving te delen.

 

Voorkom dat uw privacygevoelige informatie wordt onderschept.

 

In veel organisaties worden regelmatig e-mails met privacygevoelige informatie verstuurd. Om ervoor te zorgen dat ook deze gegevens niet op straat komen te liggen, bevat de nieuwe FileCap versie een optie voor e-mail encryptie.

 

Hoe beveiligt FileCap de e-mail uitwisseling?

 

FileCap werkt heel eenvoudig via, bijvoorbeeld, de Outlook plugin. Gebruikers klikken in Outlook op de FileCap knop, waarmee ze de volledige e-mail, het subject en de bijlage versleuteld naar de ontvanger versturen. Deze krijgt een e-mail met een url, als hierop geklikt wordt krijgt de ontvanger een sms met een unieke code of hij  voert een wachtwoord in. De url leidt de ontvanger naar een webportaal, waar hij met de sms-code of het afgesproken wachtwoord kan inloggen en toegang krijgt tot de  versleutelde mail en bijlages. In deze portaal kan hij ook reageren op de mail, zodat de gehele  correspondentie in een beveiligde omgeving blijft, maar hij kan de e-mails en bijlages ook downloaden. De ontvanger hoeft geen FileCap licentie te hebben of plugins te installeren, wat het gebruiksgemak voor alle partijen vergroot.

 

Meer details over e-mail encryptie van FileCap vindt u hier.

 

Wilt u weten hoe FileCap omgaat met uw bestanden en e-mailberichten? Vraag uw persoonlijke demo aan en laat u informeren.