Auto Packet Capture, waar ben je mijn hele leven geweest? Een blog van Rudie Egberink

Auto Packet Capture bespaart bedrijven serieus geld

 

Aan de lengte van iemands armen kun je afmeten hoeveel jaar die zich al bezighoudt met het oplossen van netwerkproblemen. Oerangoetans zoals mijn netwerk engineer-collega’s, doen dat duidelijk al sinds jaar en dag. Aware, het Cognitive WiFi-platform van Mojo, zorgt ervoor dat netwerktechnici geen t-shirts met extra lange mouwen meer hoeven te kopen. Dat komt omdat Auto Packet Capture nu onderdeel is van Mojo.

 

Ik weet het: wanneer je de term ‘packet capture’ hoort, krijg je spontaan een glazige blik in je ogen omdat het oud nieuws is. Je bent echt niet de enige. Maar wat zo mooi is aan Auto Packet Capture van Aware, is dat de access point altijd pakketten vastlegt in een ringbuffer.

 

Wanneer de access point een verbindingsprobleem detecteert, slaat die de pakketten op in de buffer, zowel voor als na het probleem. De access point levert de trace aan Mojo Cloud aan, waar die indien nodig nader kan worden bestudeerd. Wat ik daar zo geweldig aan vind? Dat mijn collega's  niet meer, zoals voorheen, naar verschillende klanten moeten om daar dagenlang op zoek te gaan naar het probleem. Auto Packet Capture legt elk verbindingsprobleem vast en maakt de trace in een paar seconden tijd beschikbaar vanaf elke locatie.

 

Zodra de trace in de Mojo Cloud staat, kun je die downloaden en analyseren met je favoriete packet sniffer (bestandsformaat: .pcap) of in Mojo Packets openen voor een visuele pakketanalyse, zoals hieronder te zien is.

 

 

Mojo Packets – Onjuiste vooraf gedeelde sleutel

Mojo Packets maakt een einde aan het rondneuzen in packet traces om de werkelijke oorzaak van het probleem te vinden: bijna net zo lastig als de befaamde speld in de hooiberg zoeken. Deze oplossing is een van de best bewaarde geheimen op het gebied van draadloze pakketanalyse en kan door iedereen GRATIS worden gebruikt (en dus niet alleen door klanten van Mojo). Je kunt de trace ook downloaden en analyseren in Wireshark, zoals hieronder getoond. Meld je aan en probeer het uit op mojopackets.com.

 

Wireshark – Onjuiste vooraf gedeelde sleutel

 

 

Auto Packet Capture bespaart bedrijven serieus geld. Professionele technici zijn honderden uren minder tijd kwijt aan pogingen om het probleem te reproduceren en vast te leggen, en eindgebruikers hoeven niet meer wekenlang gefrustreerd te wachten op een oplossing voor het probleem. Met Mojo Packets is het bovendien niet meer nodig om honderden uren te besteden aan het configureren van complexe filters en het creëren van grafieken om het probleem te visualiseren.

De grap is dat de Auto Packet Capture-functie dankzij Mojo Aware meestal niet gebruikt hoeft te worden. Een andere toffe functie van Aware is dat de access point niet alleen verbindingsproblemen detecteert en pakketten vastlegt, maar ook een analyse uitvoert van de werkelijke oorzaak van het verbindingsprobleem. Binnen een paar seconden nadat het probleem optreedt, verzendt de access point informatie over de werkelijke oorzaak van het probleem en de packet trace naar de Mojo Cloud. Gebruikers krijgen die vervolgens in de user interface van Aware te zien. Aware zorgt ervoor dat er geen netwerkprofessionals meer moeten worden opgetrommeld wanneer een gebruiker een probleem meldt, met alle tijdsbesparingen van dien. De oplossing geeft direct de werkelijke oorzaak aan, zodat die snel kan worden verholpen. Geweldig toch?

 

Mojo Aware – Automatische analyse van de werkelijke oorzaak

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt, vind ik het fantastisch dat Mojo vooroploopt in de ontwikkeling van Cognitive WiFi. De voorbeelden die ik heb gegeven vertegenwoordigen slechts het topje van de ijsberg. Mojo heeft een platform ontwikkeld dat gebruikmaakt van krachtige, op open standaarden gebaseerde access points, de kracht van de cloud, algoritmes voor machine learning, big data-analyse en haar uitgebreide expertise in draadloze technologie. Daarmee brengt Mojo networks de realisatie van de visie van Cognitive WiFi dichterbij. En die luidt: het netwerk is de expert die zijn eigen boontjes kan doppen.

 

In deze video vertel ik ook nog eens hoe Mojo Networks omgaat met Auto Packet Capture.

 

Meer weten over Mojo Networks? Neem contact op met onze afdeling sales.