Klantcase FileCap: Regio Rivierenland

Wat onze klanten zeggen

Onze medewerkers behandelen privacy-gevoelige gegevens automatisch veilig en correct
Erik van Verseveld
Over deze partner: 

Regio Rivierenland ondersteunt de samenwerking van acht gemeenten in de Culemborgerwaard, de Betuwe en het westen van het Land van Maas en Waal. De focus van de regionale samenwerking ligt op drie economische speerpunten: Agribusiness, Economie en Logistiek en Recreatie en Toerisme. Daarnaast werken ze nog aan diverse projecten op het gebied van onder andere duurzame energie, wonen en glasvezel.

 

Bezoek de website van Regio Rivierenland

Contec en deze klant: 

Begin 2016 kreeg Regio Rivierenland te maken met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De uitvoering van deze wet ligt bij de gemeente, deze moet ervoor zorgen dat mensen die ondersteuning nodig hebben, voorzien worden van hulp op maat. Deze nieuwe verantwoording bracht veel privacygevoelige administratie met zich mee, en dossiers die door gemeenten onderling of met externe partijen veilig gedeeld moesten worden. Omdat het tot dan toe gebruikte WeTransfer geen veilige manier biedt om documenten te delen, werd er gezocht naar een goed alternatief.

 

Er werd gezocht naar een secure e-mail en file-transfer-oplossing die een goed alternatief zou zijn voor het tot dan toe gebruikte WeTransfer.

 

FileCap voldeed aan de gestelde eisen en bovendien kende Regio Rivierenland Contec, producent van FileCap, al als een betrouwbare leverancier van securityproducten.

 

"Naast het veilig versturen van bestanden heeft FileCap nog extra mogelijkheden. “Het veilig mailen van bestanden is één ding, maar je wilt natuurlijk ook dat dossiers veilig naar onze afdelingen worden verstuurd,” legt Van Verseveld uit. “We kunnen externe organisaties een invite sturen, zodat ze via het FileCap portaal de documenten versleuteld naar onze medewerkers mailen. Een andere handige tool is dat je, als je per ongeluk een verkeerde ontvanger hebt geselecteerd, je mail en het bestand terug kan trekken. Bijkomend en mooi puntje is dat beheerders van medewerkers kunnen eisen dat ze een goed wachtwoord gebruiken. Door dit wachtwoord-protocol, voldoet FileCap ook aan de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG)”, vertelt Erik van Verseveld Teamleider en Senior netwerk en applicatie specialist Regio Rivierenland.

 

Lees de volledige klantcase FileCap van Regio Rivierenland.