Klantcase FileCap: GGD Utrecht

Wat onze klanten zeggen

FileCap vervangt koeriers bij GGD regio Utrecht
Charles Seegers
Over deze partner: 

De GGD (Gemeentelijke GezondheidsDienst) regio Utrecht beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van ruim 1,2 miljoen inwoners in 26 Utrechtse gemeenten. De GGD doet onder meer gezondheidsonderzoeken, geeft vaccinaties, adviseert gemeenten over het gezondheidsbeleid en ondersteunt scholen en kinderopvang bij hun zorg voor een gezonde leeromgeving voor hun kinderen. Daarnaast verleent zij ook hulp als er zich in de regio incidenten voordoen. Bij de GGD regio Utrecht werken 700 medewerkers verspreid over bijna 60 locaties.

 

Bezoek de website van GGD Regio Utrecht.

Contec en deze klant: 

De GGD Utrecht houdt zich bezig met de gezondheid van meer dan een miljoen inwoners. De medische dossiers die de organisatie beheert, bevatten privacygevoelige informatie. Als er voorheen informatie uit de dossiers met andere zorginstellingen of GGD’s gedeeld moest worden,werd er gebruik gemaakt van koeriers of USB-sticks met encryptie. Omdat deze procedure tijdrovend en niet zonder risico’s is, werd er uitgezien naar een manier om op een veilige wijze dossiers door te sturen. Deze oplossing moest vooral gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien wilde de organisatie de gegevens niet in de cloud beheren, maar op hun eigen server.

 

FileCap bleek de juiste oplossing hiervoor.

 

"Veel bedrijven beseffen niet dat e-mail een relatief ouderwets product is, waarbij het voor ongenode gasten mogelijk is om mee te kijken. Voor ons als GGD is het essentieel dit tegen te gaan, en bestanden op een dusdanige manier te mailen dat de veiligheid gegarandeerd is. Met FileCap hebben we dit mooi geregeld", vertelt Charles Seegers, systeembeheerder bij GGD regio Utrecht.

 

Lees de volledige klantcase van GGD Regio Utrecht.