Klantcase Webroot: Gemeente Vlaardingen

Wat onze klanten zeggen

Met Webroot houden we cyberdreigingen buiten de deur
Gemeente Vlaardingen
Over deze partner: 

De IT-afdeling van de gemeente Vlaardingen heeft de taak om 550 ambtenaren te ondersteunen in hun werkomgeving. Bovendien is de gemeente sinds 2014 op IT gebied de hostende partij van Stroomopwaarts, een gemeentelijke samenwerking met Schiedam en Maassluis. Stroomopwaarts biedt sociale diensten en de sociale werkvoorzieningen aan bewoners en ondernemers. De IT-afdeling beheert ook de IT-omgeving van deze 400+  medewerkers. De toegang tot een goed beveiligde en virusvrije-werkplek voor zo’n duizend ambtenaren is een belangrijk onderdeel van het omvangrijke takenpakket van de IT-afdeling.

Contec en deze klant: 

Omdat de gemeente privacygevoelige informatie van burgers en ondernemers verwerkt en opslaat, is het essentieel dat cyberdreigingen op het netwerk tijdig gedetecteerd en verwijderd worden. Toen begin 2017 de licentie op de oude virusscanner verliep,ging de IT-afdeling op zoek naar een scanner die de organisatie optimaal zou beschermen tegen bestaande en zero-day malware.

 

In mei 2017 koos de gemeente voor Webroot SecureAnywhere Business Endpoint Protection. Deze oplossing is volledig cloudgebaseerd en daardoor is het niet nodig om malwaredefinities en –signaturen te installeren of te beheren. Geplande scans duren gemiddeld 18 seconden en leiden vervolgens niet tot vertraging van virtuele desktops, in endpoints ingebouwde besturingssystemen of serveromgevingen.

“Een groot voordeel van Webroot SecureAnywhere is dat de detectie van malware continu en in realtime doorgaat, en het heeft geen negatieve impact op de prestaties van het netwerk.” aldus Gemeente Vlaardingen.

 

Lees de volledige klantcase van de Gemeente Vlaardingen.