Klantcase Webroot: Stichting Portaal

About this client: 

Woningcorporatie Portaal, geen partner van Contec maar een eindgebruiker van Webroot, bouwt aan kansrijke buurten waar mensen zich thuis voelen. Dit doet de organisatie in dertien gemeenten, verdeeld over de regio’s Arnhem, Eemland, Leiden, Nijmegen en Utrecht. Portaal beheert bijna 52.000 huurwoningen, voor het merendeel in de sociale woningsector. De huurders geven de woningcorporatie gemiddeld een 7,95 in de Aedes Benchmark voor prestaties in dienstverlening.

 

Circa 750 medewerkers zetten zich in om Portaal te profileren als een maatschappelijk betrokken organisatie, met oog voor de klant. IT speelt daar een belangrijke rol in.

 

Bezoek de website van Portaal

Contec and this client: 

Woningcorporatie Portaal heeft dienstverlening hoog in het vaandel staan. Medewerkers willen dichtbij de klant staan en IT ondersteunt dat met virtuele desktops zodat men altijd en overal kan werken. De verbindingssnelheid van het netwerk moet daarom optimaal zijn. Toen de antivirusscanner een spaak in het wiel stak, was dat voor de IT-afdeling aanleiding om op zoek te gaan naar een snel en lichtgewicht alternatief. Dat vond Portaal in Webroot SecureAnywhere Business Endpoint Protection.

 

Sander van der Straten, senior systeem & netwerkbeheerder bij Stichting Portaal: “In 2016 gingen we op zoek naar een snel en veilig alternatief. We hebben daarbij naar verschillende producten gekeken, en onderzochten ook de ervaringen die anderen daarmee hadden. Webroot was een van deze oplossingen en het bleek helemaal te voldoen aan al onze eisen.”

 

Alle geboden functionaliteiten maken Webroot tot de volledige en snelle oplossing die Portaal zocht. “Zo kwamen we terecht bij Contec, de distributeur van Webroot in Nederland,” zegt Van der Straten. “Daar kregen we een indrukwekkende presentatie die bevestigde dat Webroot voor ons het meest geschikt is. Het heeft voor endpoints een klein installatiebestand, zelfs minder dan 1MB. Het product is cloudgebaseerd en daardoor altijd up-to-date. We hoeven dus geen omvangrijke malwaredefinities te downloaden die een groot beslag leggen op de bandbreedte. Minstens net zo belangrijk voor ons is dat we het product nauwelijks hoeven te beheren. Onze IT-afdeling is zelfvoorzienend en we doen alles het liefste zelf. Met Webroot is dat mogelijk omdat het cloudgebaseerd is. Updates worden in één keer uitgerold op honderden endpoints.”

 

Portaal koos voor Webroot SecureAnywhere Business Endpoint Protection. Deze oplossing beschermt verschillende aanvalsvlakken waar cybercriminelen zich op richten, zoals e-mail, browsers, bestandsbijlages, hyperlinks, online advertenties, sociale media apps en verbonden apparaten zoals USB-sticks.

 

Lees de volledige referentiecase van Stichting Portaal.